Привличате ли клиенти чрез контекстуална реклама в Google? Тогава ще ви е интересно да знаете, че има по-ефективен и рентабилен начин от гледна точка на разходите и насърчаване на бизнеса. Това е реклама във Facebook. Не вярвате? По-долу ще намерите списък с причини за по-високата ефективност на рекламните кампании във Facebook в сравнение с рекламите в търсачките.

 1. Във Facebook рекламите са по-евтини

В зависимост от отрасъла и нивото на конкуренция, цената на клик в Google AdWords може да възлиза на десетки долари. На този фон цените на рекламите във Facebook ще ви се сторят като новогодишна разпродажба. Средната цена на едно кликване върху Facebook е с около 30 % по-ниска от тази в Google.

Обърнете внимание, че цената на контекстната реклама в търсачките е чувствителна към нивото на конкуренция. Например, ако рекламирате финансови услуги, цената на едно кликване рязко нараства в сравнение със средната. Този модел присъства и във Facebook, но е много по-слабо изразен.

 1. Вашата аудитория обича Facebook

Средният потребител на Facebook прекарва 21 минути на ден. Средният възрастен потребител се задържа тук за 36 минути. Продължителността на сесията е един от показателите за ангажираност на аудиторията.

 1. Настройки за демографско насочване

Системата за насочване към демографската аудитория е по-добра от системите за насочване към търсачките по отношение на опциите за персонализиране. Facebook предлага за насочване към аудитории по много критерии, включително:

 • Ниво на доходите.
 • Ниво на образование.
 • Наличието или отсъствието на собствено жилище.
 1. Настройки за насочване по интереси

Facebook победи търсачките във възможностите за насочване към аудитория по интереси. Тук ще намерите много опции, включително следните:

 • Предпочитания в алкохолните напитки.
 • Кулинарни предпочитания.
 • Предпочитания за свободното време.
 1. Таргет по поведение

Facebook ви позволява да насочвате аудиторията си според техните поведенчески предпочитания. Например критериите за поведение включват:

 • Потребителите, които даряват пари за програми за защита на животните.
 • Хората, които се връщат от почивката.
 • Фенове на компютърните игри.
 1. Евтин и ефективен ремаркетинг

Търсачките позволяват на рекламодателите да използват ремаркетинг. Facebook дава същата възможност на клиентите. Освен това системата за ремаркетинг на Facebook е по-ефективна и по-евтина. Прецизното насочване ви позволява да показвате реклами на подходящата аудитория. А ниската цена на кликване осигурява финансовата ефективност на ремаркетинга във Facebook.

 1. Демонстрация на съобщения до абонати по имейл

Можете да създадете индивидуална аудитория и да показвате реклами пред нея. Например, Facebook ви позволява да показвате реклами на абонати по имейл или клиенти, които са ви предоставили телефонни номера.

 1. Възможност за маркиране и разпространение на реклами

Потребителите могат да харесат вашите реклами, да публикуват и да коментират. Това увеличава потенциала за разпространение на рекламата.

 1. Размери и местоположение на рекламата

Рекламата в емисиите за новини заема почти целия екран на потребителя поради размера и местоположението. Търсачките също поставят контекстуални блокове в най-видимите части на потребителския SERP. Това обаче не може да се сравни с платени публикации в лентата.

 1. Повече текст

Контекстните реклами в търсачката имат силни текстови ограничения, докато във Фейсбук можете да публикувате по-дълъг текст.

 1. Бутон за преобразуване

По желание можете да добавите бутон за преобразуване с призив за действие към вашата Facebook реклама. Тази опция е необходима, ако искате да харчите пари за рекламата ефективно.

 1. Оферти

Ако поне 50 потребители харесват вашата страница, можете да създавате оферти. Този тип реклама във Facebook позволява на офлайн бизнес да популяризира продукти или услуги сред представители на онлайн аудиторията. Можете да прецизирате показването на оферти според географски, демографски и поведенчески принципи.

 1. Възможност за показване на реклами на конкурентите

Когато рекламират продукт в търсачките, рекламодателите често използват имена на конкуренти като насочени фрази за търсене. Това позволява рекламите да се показват на потребители, които търсят информация за колеги от бранша.

Във Facebook можете да показвате реклами на потребители, които са маркирали страницата на вашите конкуренти. В този случай рекламата ще се показва при гледане на емисиите на новини. Това е по-естествен метод за насочване на последователите на конкурентите в сравнение с използването на имената на конкурентите в контекстуалната реклама.

 1. Безплатен достъп до колекцията на изображения на Shutterstock

Рекламодателите във Facebook имат достъп до безплатната колекция от изображения на Shutterstock. За да ги използвате в реклама, в рекламния редактор на четвъртия етап изберете опцията „Преглед на колекция – изображения, налични в колекцията“.

Ако имате нужда от възрастни платежно способни клиенти

……рекламирайте вашия продукт във Facebook. Рекламата във Facebook ще ви помогне да намалите цената на едно кликване в сравнение с контекстната реклама в търсачките, да изберете гъвкаво аудиторията и да се насладите на други предимства.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.